Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1915, Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1915. A kockaköves Andrássy úton (a Vilmos császár út sarkán) tömörgumis a legelső autóbuszok "másodika" (a kettő közül ).
Budapesten csak 1926-tól közlekedtek az autóbuszok fúvott gumiabronccsal.
Szerintem ez a második "első", azaz a "kistarcsai benzinmotoros" autóbusz Budapesten, ami csak néhány hétig dolgozott az igazi első mellett. Aztán az igazi első megkapta a közönségtől a "kis egyes" becenevet, mivelhogy eztán egy ideig egyedül bírkózott az utazni kívánók áradatával.
A hátterében a Fonciére-palota és a díszes Földalatti lejáró.
Ilyen is volt Budapest!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1886-tól Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja, 1990-óta Andrássy út
  • Forrás: Városi Közlekedés
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©