Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1882-1896, Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1882-1896, Andrássy út. 1882-től áll az Andrássy út elején a Fonciére-palota. Nevét a francia Fonciére biztosítóról kapta. Az épületet Feszty Adolf tervei szerint épült, Hermész szobra pedig Szász Gyula műalkotása. Hermész fölött felfedezhető az ekkor még meglévő hatalmas kupola az épület tetején. Viszont nagyon nem felfedezhető a kicsit később megépített csodaszép Földalatti lejáró! Cserébe viszont van itt meseszép kandeláber, lovaskocsi, fiatal fák az út mindét oldalán, lovaskocsik és a minden körülmények között valamely fejfedőt viselő gyalogosok.
Hermész egyébként másod, vagy harmad-állásban a tolvajok védelmezője. Ő egy biztosító székház tetején... Hát...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1886-tól Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©