Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1983, Lenin (Erzsébet) körút és a Majakovszkij utca kereszteződése, 6. és 7. kerület

További információk a képhez

1983, Lenin (Erzsébet) körút és a Majakovszkij (Király) utca kereszteződése. Őszintén szólva a trolibuszok típusát nem kísértem kellő figyelemmel. (ZIU 9-es, köszi Lenkei Gábornak).
Ami biztosnak látszik, az a számozásuk: 70-es és 78-as. Kereszt-irányban a 6-os egy Ganz ipari csuklós villamos.
Ekkor még a Teréz körút 2. előtt volt a villamos megállója járdaszigettel segítvén a gyalogosokat. És akkor jöjjenek az érdekességek!
A szemközti saroképület aljában működött sokáig az ÖNKISZOLGÁLÓ ÉTTEREM, a későbbi Halló étterem. Ez napjainkra (2017.03.15.) több részre oszlott. (KFC, stb.). Az önkiszolgáló étterem egy érdekes dolog volt. Kiraktak az orrod elé kb.: 15-30 féle ételt, készen, tányéron. Aztán lehetett választani. Manapság kezd feléledni a rendszer. 
Érdekes módon a Lenin körút túloldalán is működött étterem
Halló BISZTRÓ néven. De ez más módon működött.
Ami engem meglepett, hogy már ekkor is volt parkoló-óra...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (22514), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©