Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Marx (Nyugati) tér, 6. kerület

További információk a képhez

1970, Marx (Nyugati) tér a Jókai utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között. A háttérben, jobbra a Zrínyi nyomda épületeami eredetileg a Légrády-palota volt. Napjainkban (2020) Eiffel Palace (Eiffel Palota) a neve. Az automatából lehetett  HŰTÖTT SZÖRPÖT, ESPRESSO KÁVÉT, MELEG ITALT (KÁVÉT-KAKAÓT), HŰTÉS NÉLKÜLI ÉTELEKET, valamint FAGYLALTOT  is választani. Nagyon újszerű dolog volt ez akkoriban. Az épület a tűzfali reklámokkal a Bajcsy-Zsilinszky út 65. sz. ház. Ezen területen van ma a Skála metró. (Ui.: Hogy ma is ez-e a neve, arra nem innék még egy szörpöt sem...)
De talán érdekes lehet még, hogy mi volt korábban ugyanezen telken. Ez nem más, mint maga a London Szálló (London Szálloda).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
  • Forrás: Fortepan.hu (111407), ADOMÁNYOZÓ Bauer Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©