Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Deák Ferenc tér, 6. kerület

További információk a képhez

1968, Deák Ferenc tér és ott a Hobby bolt az Anker-palota aljában. Nagy szenzáció volt akkoriban. Még maga a szó is újdonság volt.
Pico vasútmodellek, összerakható repülőgép-modellek,  matchbox-ok, logikai játékok, meg sok más játék volt ott megtalálható és megvehető, ami sehol máshol nem! Ezért a kisebb érdeklődő tömeg.
A kirakat tükrében az ostorlámpa, direktben pedig a kalapos lámpa közelről.
Az öltözködést itt is figyelemre méltónak nevezem, a fejfedőket kiemelve! A középkorú, vagy idősebb férfiak szinte kivétel nélkül kalapban...Az épület sorsa 2019.03.08-án kérdéses...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, 1819-től Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér,, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (22422), orig: MHSZ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©