Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Liszt Ferenc tér, 6. kerület

További információk a képhez

1963, Liszt Ferenc tér a Népköztársaság útja (Andrássy út) felől nézve. Előtérben a Csorba Géza 1960-ban alkotta Ady Endre szobor. A kép -talán- legérdekesebb része a benzinkút a háttérben. Már rég óta keresek képet erről a benzinkútról, de eddig nem sikerült...Egy apró, másik érdekesség, hogy a tér mindkét oldalán lévő útrész kétirányú...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1907-től Liszt Ferenc tér, 1850-től Gyár utca, 1785-től Fabriken Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (148749), ADOMÁNYOZÓ:BARBJERIK FERENC
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©