Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Marx (Nyugati) tér, 6. kerület

További információk a képhez

1961, Marx (Nyugati) tér a Váci út felől. Balra a MÁV igazgatóságának épülete, ami egy nagyon jellegzetes pontja volt a térnek. Ennek a helyén van ma a forgó óra és a süllyesztett tér. Az előtte lévő félkörnek egy könyvnyi története van. E honlapon is nem kevés...
Napjainkban: (A félreértéseket elkerülendő: a napjainkban kifejezés ezen az oldalon azt jelenti, hogy kb.: 1-7 éve. Szeretném, hogy ezt vegyék figyelembe a tisztelt látogatóim!)
A háttérben a Jókai utca még becsatlakozik a térbe. Az Ikarus 60-T, azaz az Ikarus 60-as trolibuszok helyén van ma a Skála metró. Jobbra a háttérben a Bajcsy-Zsilinszky út.
A 60-as évekre jellemző teherautók a képen: dobozos Garant, Csepel, GAZ 51-es. No de van itt még tetőcsomagtartós Pobeda taxi, megemelt pulpitusú rendőrbódé, kockakő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (102970), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©