Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Népköztársaság útja (Andrássy út), 6. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Népköztársaság útja (Andrássy út), a Droszt Tivadar-féle taxiállomás a November 7. tér (Oktogon) előtt, a szervízút utolsó "kockáján". 
A taxis fuvarra vár. A dolog kétesélyes: vagy jön egy utas az utcáról, vagy megszólal a a telefon, ami a Droszt Tivadar-féle taxiállomás szekrényébe van építve, és a központ kiközvetít neki egy címet. Ekkoriban még a kiállási díjak is másként működtek, mint később, és nagyon másként, mint napjainkban (2015.10-14).
Erről talán inkább szóljanak a kor taxisai!
A szabadjelző fogalma még nem létezik.
Jómagam csak alig több, mint 30 éve foglalkozom taxizással (is), de úgy rémlik, mintha ezidőtájt a taxisoknak egyenruhájuk lett volna sapkával...
A taxi maga valószínűleg egy Moszkvics 402-es kiskocsi tetőcsomagtartóval...
Nagyon remélem, hogy sokan emlékeznek még erre! Akik pedig nem, ők lássák meg, hogy ilyen is volt...
Ez egy egyszerű fénykép, de mennyi minden előjön, ha egy kicsit  jobban megnézzük...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956 októberétől Magyar Ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út, 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), más része Herminenplatz (Hermina tér), 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca)
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©