Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Népköztársaság útja (Andrássy út), 6. kerület

További információk a képhez

1958, Népköztársaság útja (Andrássy út), az Izabella utcánál, a Különlegességi Cukrászda. 1912-ben nyílt meg a Lukács cukrászda az Andrássy út 70. szám alatt.  Eredeti nevén a Lukács Cukrászda 1912-ben nyitotta meg kapuit Budapesten. A XX. század első felében, népszerűségének csúcsán, a pesti felsőbb körök elismert és látogatott helyévé vált, mivel termékei kielégítették a legkényesebb ízlésű vendégkört is. A II. világháború után „Különlegességi Cukrászda” néven vált ismertté, és sikere még a 70-es, 80-as években is kitartott...A rendszerváltás után a hanyatlás évei következtek, majd új tulajdonosa, a CIB Bank 1996-ban teljesen felújította, ám ekkor már sokat vesztett hajdani fényéből és nagyvonalú pompájából. Kicsivel több, mint száz év után halkan, feltűnésmentesen bezárt...
Ui. A személyautó, vagy talán inkább automobil miléte bizonyára sokunkat érdekelne! Jöjjön a megfejtés...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út, 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (148516), orig: BARBJERIK FERENC, fuszereslelek.nlcafe.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©