Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Körönd (Kodály körönd), 6. kerület

További információk a képhez

1956, Körönd (Kodály körönd). A kép főszereplője a platánfa! Az Andrássy úti fasor utolsó hírmondója. 1867-től él itt. Az első világháború évei alatt volt szénhiány miatt az összes hasonló fát kivágták az Andrássy úton. A második világháborút is túlélte. Kodály Zoltán 43 éven keresztül láthatta a tér túloldalán lévő lakásából. Magassága 27. a lombkoronájának átlagos átmérője 34 méter. 2016-ra a fa törzse oly mértékben elkorhadt, hogy egy komoly "műtétet" kellett tajta elvégezni, hogy még sokáig gyönyörködhessünk benne.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1971-től Kodály körönd, 1945-től Körönd, 1938-tól Hitler tér, 1890-es évektől Körönd
  • Forrás: Fortepan.hu (191934), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."