Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Teréz körút, 6. kerület

További információk a képhez

1934, Teréz körút a Berlini (Nyugati) tér felől nézve. Balra a Nyugati pályaudvar. A kép közepén az 1930-as évek automobiljai és a 4-es járatszámú, nyitott peronú villamos. Ám a helyzet (és a kép)
) magaslatán a forgalom irányító fényjelző lámpa. Ennek első példánya 1926-ban a Nagykörút és a Rákóczi út sarkán működött.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, Az 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan. hu (228572), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Flanek-Falvay-Kováts
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©