Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1908 táján, Aréna (Dózsa György) út, 6. kerület

További információk a képhez

1908 táján, Aréna (Dózsa György) út, a Babocsay-villa, az Andrássy út sarok.
Itt most jöjjenek a beküldő, Dittrichné Vajtai Zsuzsánna szavai:
KEREKRÉTI BABOCSAY HERMAN ÚR ANDRÁSSY ÚTI VILLÁJA - Andrássy út és Dózsa György út sarok. Az eredeti épületet Árkay Aladár tervezte szecessziós stílusban 1906-ban, az építést a tulajdonos Babocsay Herman építési vállalata végezte. 1926-ban alaposan átépítették, ma (2019.01.06.) a Szerb Nagykövetség épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Dózsa György út, 1874-től Aréna út, 1860-as évektől Arena Weg
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©