Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Nagymező utca, 6. kerület

További információk a képhez

1894, Nagymező utca és az Érsek (Labda, Pethő Sándor) utca sarok, a Községi Polgári és Közép Kereskedelmi Iskola azaz Nemzeti Zenede. 1948-tól Állami Konzervatórium néven működött tovább. 1966-tól vette fel a Bartók Béla Zeneművészet Szakiskola nevet. 1990 óta az intézmény hivatalos neve: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája.
Lehet, hogy az itt látható csemetefáktól nem látjuk napjainkban az épületet. Az élet múlik, a fák nőnek... 
A sínek már felfedezhetők a Nagymező utcában. A sötét foltok ott vannak, ahol a sínek is. Vizes, azaz tisztítani próbált felület. Én úgy gondolom, hogy a lóvasút miatt....
De cáfoljon meg, akinek jobb ötlete van!
A teljes kép itt!
A Nemzeti Zenedéről többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagymező utca, 1853-tó Grosse Feld Gasse, 1720-as évektől Feld Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (82405), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.081, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©