Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1874, Aréna (Dózsa György) út, 14. és 6. kerület

További információk a képhez

1874-ben vagyunk, elkészült az Aréna úti (ma Dózsa György úti) vasúti felüljáró. A részletgazdag képen egy vasszerkezetű, rácsos merevítős, a vasúti töltésben átvezetett közúti aluljárót látunk, melyen éppen áthalad egy az Osztrák Államvasút Pest állomásából, azaz a Pesti indóházból (mai Nyugati pályaudvar) induló szerelvény. A mozdonyon a mozdonyvezetőn kívül nincs más, a fűtőt a rajzoló elfelejtette megörökíteni. Háttérben jól megfigyelhető a vasúti őrház, a tisztelgő altiszttel, a váltóállító, a jelző, sőt a távírdai vezetékek is jól kivehetőek. Az aluljáróban egy kétlovas hintó, esetleg fiáker halad át. Az új létesítményt fővárosi sétálók figyelik. Remek kompozíció. Az ábrázolás hiteles. Forrás: http://timelord.blog.hu/2012/02/11/egy_budapesti_vasuti_aluljaro_historiaja#comments.
Hogy 1874-ben adták át a Ferdinánd (Élmunkás) hidat is, az nem a véletlen műve...
A napjainkban készült képen jól kivehető a(z) (ezúttal nem induló...) vasúti őrház, urambocsá': bakterház.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Dózsa György út, 1874-től Aréna út, 1860-as évektől Arena Weg
  • Forrás: timelord.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©