Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. A Flórián téren körforgalom.
Szereplők: Zil (még billenő platósok is), Robur, Ikarus 280-as, Polski Fiat, nyitott peronú 33-as villamos, fém szemétgyűjtő és amiket még nem vettem észre... A háttérben már késznek látszik Közép-Európa legnagyobb lakóépülete, a "Faluház". Előtte még látható egy kb.: négy emeletes (3 emelet+ magasföldszint) épület, ami a szőlő utca 64-nek tűnik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: http://budapest-anno.blog.hu, City'73 Józsi
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Molnár Ádám
Molnár Ádám
Szerintem a Faluház ,,előtt" található épület csak egy optikai csalódás miatt olyan, mintha előtte lenne. Valójában mellette van a képen és ma is, ami pedig az alacsonyabb ház mögött van, az a Solymár utcában lévő (kicsit rövidebb tízemeletes) széle.
2013. június 25. 10:57
Mihálffy László
Csuklós Ikarus 280-as (feltehetőleg 84-es busz, mert a belső sávból balra kanyarodni készül), ikerkocsi a 33-as villamoson, és egy Ikarus 255-ös távolsági autóbusz - mind e kor jellegzetes járművei.
2013. október 11. 23:15