Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Bécsi út 69., 3. kerület

További információk a képhez

1980, Bécsi út 69., az Újlaki mozi. Legalábbis ami maradt belőle...Óbuda legrégebbi állandó mozija volt, 1910 előtt nyílt, 1973. május 30-án zárt be. A romossá váló épületet a környék rendezésekor szinte teljesen lebontották, majd 1991-re hasonló, de némileg eltérő alakban újra felépítették. Mozit terveztek benne, de ez nem valósult meg. A neve volt még Rákóczi mozi is...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bécsi út, A XVII. században Wiener Strasse, Wiener Post Strasse (Bécsi posta út), 1702-től Wöröschwarer Strasse (Vörösvári út), A XV-XVI.században via Magna (Nagy út), via Solmariensis (Solymári út), A XVIII. században Freythof Gasse (Temető utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (262100), ADOMÁNYOZÓ Gyulai Gaál Krisztián, wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©