Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Vörösvári út vége, 3. kerület

További információk a képhez

1976, Vörösvári út vége és a 11-es villamos. A Bécsi út és a Margit híd között közlekedett. Ami egy kicsit elképesztő, az az, hogy a képen látható Ganz CSMG (azaz az Ipari csuklós villamos még napjainkban is dolgozik az 1960-as évek óta...Úgy tűnik, mintha a vezetőnek mikrofonja lenne.
A másik meglepetés pedig, hogy a valóban napjainkban készült képen-ha, nem is könnyen, de azért-felismerhetőek a hátérben lévő házak közül több is...
A villamos melletti autó egy Latvija mikrobusznak tűnik...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Fotó: Heinz Heider
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©