Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1971, Flórián tér a Kórház utca felől a körforgalom felé nézve. A kép jobb szélén Weisz Számi háza (avagy Weisz áruháza), később Körtvélyessy áruház, és utoljára Csemege-ház néven...Mellette egy dobozos Robur és egy ponyvás IFA. Szemben egy Moszkvics és egy Volga. A kép bal szélén az egykori Dohánygyár (1892-1948), ami 1948-tól Vörös Szikra Gyár, 1957-től Budapesti Rádiótechnikai Gyár épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Fortepan.hu (214978), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©