Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Flórián tér, a Felszabadulás mozi. 
Az első világháború előtt nyílt meg itt egy mozi, FLÓRIÁN MOZGÓ néven.
Az 1913-es címjegyzékben szerepelt először. Egy 1919-es adat szerint a befogadóképessége 800 fő volt.
Az 1944-1945-ös átmeneti szünetelés után az MKP mozijaként folytatódott a működése, még mindig FLÓRIÁN néven. 1950 május 1-én nevet változtatott, az 1950 május 4-i műsorban szerepel először FELSZABADULÁS MOZI néven.
1978 október 11-én, a Huszadik század című olasz film (I-II. rész) volt az utolsó műsor, ezzel a Felszabadulás mozi október 12-től nyolc évre bezárt. 1986 november 6-án nyitották meg újra. 1990 szeptember 6-án nevet váltott, FLÓRIÁN MOZI néven folytatta még egy évtizedig. 2000 május 10 szerda volt az utolsó nap: a Toy story, illetve a Bennfentes című filmekkel.
A mozi, kilehelte a lelkét és megszünt létezni!
A "napjainkban" immáron valóban napjainkban, azaz: 2018.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Wotan Doctor, users.ininet.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©