Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971 táján, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1971 táján, Flórián tér. Itt szinte minden jelen van, ami a korra jellemző volt. De én a Csemege reklámmal felvértezett házzal kezdem, mert ez a legjelentősebb tényező a régi idők Flórián terén. Az utolsó neve is ez volt: Csemege-ház. Előtte Körtvélyessy áruház... Még korábban Weisz Számi háza, ami Weisz áruházaként kezte...
De van itt (háromszöggel a tetején) hosszú jármű. Lehajtva nem hosszú jármű (Csepel teherautó). Kenyeres Roburok, Ikarus 311-es, Stuka, Zastava, Barkas, Trabant, Warszawa 203-as, VW-bogár, Nysa, FIAT 850-es, Ikarus 180-as, Renault 8-as, Polski 125,  meg ami még kimaradt...
Még van az autóbusz megálló oszlopán a fém szemétgyűjtő, de nagy szomorúságomra a csibilámpát már felváltotta a modern változata.
Ui.: Nagy örömömre szolgált a Nagybani piac előtt felfedezni a csibilámpa műanyag változatát! Minden kívánságom így teljesüljön!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©