Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Miklós utca, 3. kerület

További információk a képhez

1969, Miklós utca, végállomás. Igen, bizony sok autóbusz végállomása volt itt. A 6-os, a 18-as és az 55-ös biztos. A többi már csak dereng. Az autóbuszok többsége Ikarus 180-as. De van itt Ikarus 620-as, és még Ikarus 60-asból lett FAÜ csuklós is. Az autóbusz végállomás mellett a Szentendrei út szolídan 2 X 1 sávos. Mellette pedig a különleges, 5-ös villamos sínpárja. Így, egyes számban. Mert, hogy csak egy volt neki. Nem is kellett több az összesen hat megállóból álló járatnak.
De van itt még egyéb csemege is. Például a műanyag telefonfülke, a "bodegaéder" formájú úsjágos bódé, az ekkor már csikktartós fém szemétgyűjtő, ostorlámpa, Zil, Volga, és még sokan mások...
Az autóbuszok tetején látható háromszög, az a hosszú, pótkocsis, vagy a csuklós buszok jelzése volt akkoriban.
Az utca nevének eredete nagy valószínűséggel Zichy Milkós (1709-1758) óbudai földbirtokosról,(-tól) származik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Miklós utca, 1862-től Nikolaus Gasse, 1749-től Nikolay Gasse, 1828-ban Ungar Gasse (Magyar utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©