Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Szentlélek tér, 3. kerület

További információk a képhez

1935, Szentlélek tér, Szentháromság-szobor (Óbuda).
Göröntsér Vera: Az alkotás az 1738-1739-es pestis járvány emlékére (áldozatok száma kb. 888 fő) állították, mivel a járványt Isten büntetésének, elmúlását pedig a könyörületességének tekintették.
"Cedrus": Alkotás jellege: Kegyoszlop. Anyaga: Mészkő
1956-ban lebontották, a szobrokat a BTM Kiscelli Múzeuma őrizte, az architektúrát a Zichy-kastély udvarán. Az Óbudai Német Kisebbségi Önkormányzat és a Braunhaxler Egyesület költségviselésével restaurálta Szomolányi Péter. Újrafelállítására 1998-ban az eredeti helyen került sor. Köszönjük!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Szentlélek tér, 1953-tól Korvin Ottó tér, 1879-től Szentlélek tér, 1874-től Felső Fő utca, 1862-től Dreifaltigkeit Platz (Szentháromság tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (20219), DOMÁNYOZÓ Fortepan, www.kozterkep.hu, Cedrus, Göröntsér Vera
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©