Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Hármashatárhegyi autóút (Hármashatárhegyi út), 3. kerület

További információk a képhez

1935, Hármashatárhegyi autóút (Hármashatárhegyi út), a Hármashatár-hegyi turistaház.
A Budapesti Turista Egyesület már az 1890-es években tervezte turistaház építését a Hármashatár-hegyen, de azt végül a Budapesti Sport Egyesület (BSE) valósította meg 1926-ban.
Hármashatár-hegyi turistaház. Terveit Ivántsó István műépítész készítette. A csúcs alatt felhúzott zömök terméskőépület csak nevében volt menedékház, valójában vendéglői szolgáltatást nyújtott.
Helyén jelenleg az Udvarház Étterem működik.
Jó ideig a "H" jelzésű autóbusz járt a Hármashatárhegyre. Utoljára 1985. január 30. napján közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1971-től Hármashatárhegyi út, 1920-as évektől Hármashatárhegyi autóút
  • Forrás: Fortepan.hu (30741), orig: STORYMAP.HU
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©