1904, Vörösvári utca (Vörösvári út), 3. kerület

További információk a képhez

1904, Vörösvári utca (Vörösvári út) a Flórián utcánál (Flórián térnél), Weisz Számi háza, ami Weisz áruháza is. Később Körtvélyessy áruház.Végül a Csemege-ház. Hogy az út kockakő burkolatú, az legfeljebb azért meglepő, hogy már nem földút...No, de a legfontosabb talán az , ami a kép bal oldalán a lombok alatt rejtőzik. Ez a Fogadalmi oltár, azaz, a Szent Flórián-szoborcsoport. Erről többet itt. A lényeg, hogy e kép segít behatárolni, hogy hol is volt eme szoborcsoport eredendően. 2014-ben egy kicsi arrébb, itt.
Jómagam nem vagyok óbudai (bár sokat fociztam ott), de nem tudom megállni, hogy ne szóljak ezen épületről néhány szót. Ez a szép épület, ami  megélt nagyon sok évtizedet és Óbuda (szerintem) legikonikusabb háza volt, hogyan vált (válhatott) áldozatává egy "korabeli" plázának, azt föl nem foghatom...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."