Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1928, Sikló utca, 1. kerület

További információk a képhez

1928. a Sikló utca fölött egy kicsivel. A Vársikló a két világháború között! Alant konflis, a budai oldali vámkapu egyike az alagút kijáratánál oldalt, ami persze ekkor még akadályozta a kilátást.
Talán ezért nem épült a helyére semmi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Vársikló, Budavári Sikló, BUDAI HEGYPÁLYA
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (2)

Norbert Virágos
Norbert Virágos
"A lánchid utca 1-3. számú négyemeletes házban a Kereskedelmi Mininsztérium székelt (ma itt áll a 0 kilóméterkő), vele szemben, a Lánchid utca 2. szám alatt a Népjóléti, később az Iparügyi Mininsztérium palotája volt (ma park)."
http://budapestcity.uw.hu/07-hidak/03-szechenyi-lanchid-hu.htm
2013. október 16. 13:29
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm Norbert, ez nagyon értékes információ volt.
  2013. október 16. 17:05