Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Ybl Miklós tér, 1. kerület

További információk a képhez

1963. Az Ybl Miklós tér még kockakövesen. A Várkert bazár, amelyen belül maga az Ifipark.
Előtte Trabant kombi és egy Moszkvics 407. No meg egy kör alakú köztéri virágtartó. Még a Nap is másképp sütött.
A közvilágítási lámpatestek egyike a kandeláberes, az szép, viszont már ott van az újabb fajta vetélytárs, a kalapos lámpa is. 
Ui.: Zord Ágostnak köszönöm a segítséget.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ybl Miklós tér
 • Forrás: egykor.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (6)

Ágost Zord
Ágost Zord
"Kalapos lámpának" hívták, becézik ma is a képen látható lámpatípust. Egyébként az "újhullámos" időszak; 1973-'74-től idult útnak és főleg a zenében, öltözködésben használatos a szóbanforgó kifejezés. :) Ezektől függetlenül, örülök a képeknek és jó, hogy egyre több ember foglalkozik az elmúlt évtizedek építészetével, hangulatával! Pl. nekem mint fiatalabb generációnak, kifejezetten izgalmas ezeket kutatni.
2013. április 15. 13:33
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi a megejtést, alkalmazom.
  2013. április 15. 14:59
Fekete Géza
Fekete Géza
A két oroszlán szobrot Grantner Jenő szobrász rekonstruálta , az álló négy évszak szobrot G.Fekete Géza és Pándi Kiss János szobrászok rekonstruálták
2013. november 06. 18:51
  Popovics András
  Popovics András
  "Háttal" ugye nem illik mondatot kezdeni, De én most kivételt teszek: Hát ezt az igazán értékes információt igazán köszönöm!
  2013. november 07. 04:32
Fekete Géza
Fekete Géza
Alul több mint 20 szobrásznak volt műterme ! ! ! Fadrusztól a most 90 éves Varga Imréig nagyon sokan itt hották létre életművüket !
2013. november 06. 18:55
Balázs Egri
Balázs Egri
Mivel elég közel lakom az érintett műemlékhez és valaha én is táncikáltam otta valamint személyesen is ismerem az alkotó művészek egy-két tagját és a "Tölgyfa galeri" néhány, még élő tagját, különös figyelemmel kísérem a Várkert Bazár felújítási munkálatait. Erről, néha-egy egy fotoalbummal itten be is számolok. Remélem, hogy eredeti állaptában, és határidőben átadják. (Bár az eredeti műemlék helyreállítás csak kívűlről látszik. Be nem engednek. Amatőr kíváncsikodó fotós vagyok.
2014. január 07. 15:07