Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

2013,Orom utca, a Hegedűs-villa, 1. kerület

További információk a képhez

2013, Orom utca, a Hegedűs-villa, avagy Vörös-Villa.
Egy épület, amit talán mindenki látott már Budapesten.
Az Erzsébet hídról és a híd pesti hídfőjének környékéről lehetetlen nem észre venni! Ott vöröslik már 100 éve a helyén és mégis alig tudni róla valamit. Építtette Schoch Frigyes vállalkozó és tőzsdespekuláns. Az épület állítólag egy, a genuai domboldalon épült márványborítású palota mása lenne. Ha Schoch nem megy tönkre, akkor tervei szerint a szomszédos telekre felépítette volna a ház tükörképét. Vagyonának felszámolásakor a Hestia házépítő részvénytársaság vette meg a majdnem kész házat és három évvel később,
1926. október 29-én nagyapánknak, dr. Hegedűs Lórántnak adta el. Nagyszüleink halálukig ennek a gellérthegyi bérháznak az első emeletén laktak (Dittrich Zsuzsánna És Tibor). 
Az utóbbi idők érdekessége, hogy elég sokszor van kitűzve rajta a kalóz zászló! Az az érzésem, hogy van valami jelentése, de hogy mi, azt nem tudom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Orom utca
  • Forrás: Saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©