Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, az Erzsébet híd építése, 1. kerület

További információk a képhez

1963. Az Erzsébet híd építése. A tartókábelek (mert, hogy kábelhídról van szó) már a helyükön vannak. Az új híd építése a pesti pilon lebontásával kezdõdött, bár elõtte többször felvetõdött, hogy a hidat eredeti formájában állítsák helyre. A '60-as évek elejére azonban a közúti forgalom annyira megnövekedett, hogy a régi keresztmetszeten (útpálya szélén levõ villamosvágányok + 2x1 forgalmi sáv) a forgalmat már nem lehetett volna lebonyolítani. Akadályozta volna a közlekedést a pesti oldalon a villamosok keresztezése is, hiszen a Kossuth Lajos utca - Rákóczi út vonalon már a '30-as évektõl a villamos az út közepén haladt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1964-től Erzsébet híd, 1903-tól (régi) Erzsébet híd
  • Forrás: budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©