Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936, az első (régi) Erzsébet híd, 1. és 5. kerület

További információk a képhez

1936, az első (régi) Erzsébet híd. A Névadó: Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, azaz Erzsébet Amália Eugénia. A köznyelvben Sisi. A Beszkárt festésű, nyitott peronú villamosok még az út bal szélén haladnak előre, de már fentről (na nem annyira fentről...) kapják az elektromos energiát. Az arányok miatt talán nem látszik, de a régi Erzsébet híd sokkal keskenyebb volt a mainál. Még pedig azért, mert a gyalogosoknak szánt terület a híd tartó elemein belül volt ellenben a mai híd gyalogosoknak szánt területeivel, ami ugyebár a tartó elemeken kívül van. Ez itt elég jól látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól 1945-ig első (régi) Erzsébet híd
 • Forrás: képeslap
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Imre Somogyi
Imre Somogyi
A képek eszméletlen jók. De miért kell minden mondat után felkiáltójelet tenni?
2013. február 06. 01:53
  Popovics András
  Popovics András
  Üdvözlöm Kedves Imre !Köszönöm a hozzászólását. Azt hiszem, hogy Önnek igaza van.Az indokom mindössze annyi, hogy a felkiáltójelekkel jobban szerettem volna kihangsúlyozni a mondanivalót.Úgy látszik túlzásba vittem. A jövőben óvatosabb leszek és igyekszem az eddigieket is kijavítani.Még egyszer köszönöm.
  Tisztelettel : Papinho, a szerk.
  2013. február 06. 14:41