Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942-1944, a régi Erzsébet híd budai hídfő, 1. kerület

További információk a képhez

1942-1944. A régi Erzsébet híd budai hídfőjénél vagyunk. A zebra még "pöttyökből " van. A járdaszigetet míves kandeláberek díszítik, viszont érdekelne, hogy vajon mit jelentett a szélén a szaggatott kockás felfestés. A Beszkárt  festésű, nyitott villamosok sűrű egymásutánban követik egymást a kockaköves úton. És természetesen figyelemre méltó a korabeli öltözködés !
Az autó középen, ami egyértelműen bizonyítja, hogy már jobbos a közlekedés, az vajon mi lehet ?

Jelenlegi és régebbi nevei:

Régi Erzsébet híd budai hídfő
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Zsolt Tehtube
Zsolt Tehtube
Szemmel láthatólag jobbrahajtsban közlekednek, ami 1941 őszétől van. 1942-1944 közti feltehetőleg az időpont.
2012. december 22. 22:14
  Popovics András
  Popovics András
  Nagy tisztelettel üdvözlöm Kedves Zsolt ! Köszönöm a hozzászólását és az észrevételt ! Önnek teljesen igaza van : itt már jobbos a közlekedés. Egészen pontosan Budapesten és környékén is áttértünk a jobboldali közlekedésre 1941. november 9.-én hajnali 3 -órakor !
  Egyébként Budapest és környékének kivételével az egész országban 1941. julius 6-án hajnali három órakor történt a "jobbrahajts bevezetése ! Ezt a dátumot egy kicsit "elírtam", de már javítom is !
  2013. január 01. 23:09