Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, régi Erzsébet híd, 1. kerület

További információk a képhez

1903. Régi Erzsébet híd az átadás évében. 1898 és 1903 között épült. A kiviteli terveket a Kereskedelemügyi Minisztérium hídosztálya készítette Czekelius Aurél irányításával, a Kherndl Antal műegyetemi tanár által kidolgozott statikai számítási rendszer szerint. Az egyéb mérnöki munkák az alábbi mérnökök nevéhez fűződnek: Gállik István, Beke József, Nagy Virgil.
Nagyon jól látszik a híd lánchíd mivoltja!
A pesti oldalon még jól kivehető az Osztálysorsjáték palota.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Régi Erzsébet híd

Érdemes utánanézni:

  • Forrás: budapest-anno.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Sándor Hajnal
Sándor Hajnal
Kár,hogy nincs meg.Hátha egyszer visszaépítik s a mostanit valahol máshol építik újjá.Mert Pest attól Pest,mert régi s ez eladható mindig.
2013. november 10. 06:41