Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1962, Clark Ádám tér, a Lánchíd Espresso terasza. Előtte, mellette a tér csibilámpával, lánckorláttal.
Micsoda nyugiság: fehér abrosz, újság-olvasás, kávézás, dumcsizás.
A kombi autó, (ami talán egy Peugeot) megfejtése  érdekelne, sőt érdekel!
És eljöve a segítség István Neuhoffer jóvoltából: a kombi autó egy Peugeot 403 break.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-as évektől Népszínház tér
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Fekete Mihály
A kerthelyiség neve: Várkert Kioszk
2013. május 27. 01:02
Fekete Géza
Fekete Géza
Így igaz ! Várkert Kioszk.Nevezetes találkahely kellemes színfolt azóta szégyen"folt" (gondolom alku tárgya)
2013. november 07. 13:18
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
Szerintem a Várkert Kioszk odébb volt. Ez az egykori Lánchíd presszó terasza. (nem összetévesztendő a mai Lánchíd sörözővel).
2013. november 22. 20:45
László Dorogman
László Dorogman
Az 50-es évek végén, 60-as évek elején vasárnaponként gyakran jártam szüleimmel a Döbrentei utcában (ott laktak anyám nővérei családostul, így öt unokatestvérem is). Nyáron ilyen vizitek alkalmával néha levonultunk a Várkert kioszkba. A felnőttek leültek kávét, fröccsöt, sört inni, mi gyerekek kaptunk egy fagyit vagy málnát. Többnyire szalonzenekar is játszott, voltak párok, amelyek táncoltak is a parketten. Szóval szerintem sem a Lánchíd budai hídfőjénél, hanem az Apród utca és a Döbrentei utca összefutásánál volt a Várkert kioszk, átellenben a most végre-valahára felújítandó Várkert bazárral. Ma Ybl Miklós térnek hívják ezt a területet, akkor - úgy emlékszem - nem volt külön neve.
2014. január 11. 12:51