Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1950-es évek. A Clark Ádám tér és ott a 0 kilométerkő.
A szobrot Molnár László alkotta: A távolba néző szerelő autókerékkel. A szobor 1953-tól 1975-ig tartotta a pozícióját. Ez volt a második 0 kilométerkő, a három közül. 
(Szegény szobor, mi is lett vele 22 évnyi tündöklés után, mit vétett, miért fokoztálk le, miért cserélték le?  Miért száműzték és hova ...?) 
Én tudom... Ide.
Egyébként a Váralagút bejáratát láthatjuk a pesti oldalon ekkoron még a míves kandeláberekkel.
Az autóbusz-megálló oszlopán a korabeli fém szemétgyűjtő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Clark Ádám tér, Lánchíd tér, Népszínház tér, 1912-től Clark Ádám tér
 • Forrás: szoborlap.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

László Novák
László Novák
Nem is tudtam,hogy ez volt a Népszínház tér.Népszínház utcában laktam.
2013. augusztus 27. 17:42
  Popovics András
  Popovics András
  Ennek a Népszínház térnek semmi köze a Blaha melletti Népszínház utcához és a Blaha Lujza téren valaha volt Népszínházhoz!. A Mai Clark Ádám tér egyik szegletében volt az 1830-as évek táján egy színház, aminek ugyanez volt a neve németül, aztán később magyarosították.
  2013. augusztus 28. 03:08
Mihálffy László
Ikarus 30-as busz: 50-es évek. 1960-ban már csak pesti külső kerületekben fordult elő.
2013. október 13. 13:37