Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1920-as évek. A Clark Ádám tér oldalában, a Széchenyi Lánchíd mellett gördül a 3-as, nyitott peronú, ezúttal már felsőszedős villamos természetesen balos közlekedési forrmációban. A pilléren a régi címer, a háttérben meg a Gresham palota látható. A hídon egy Omnibusz kocog.
A közvilágítási eszközök itt is csodaszépek és ezekről sem tudom eldönteni, hogy gáz-e az energiaforrás, avagy áram,(esetleg ez is, az is?) Lévén kétféle lámpafej is szerepel a képen.)
Talán egy tisztelt látogató tud segíteni ezen ügyben...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1860-as évektől Népszínház tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Most írtam hozzászólást majdnem ugyanehhez a képhez, csak annyi nekem a különbség, hogy ott 7-es villamos van (1896-ban gyártott 1100-as kocsival), itt meg 3-as (1912-ben gyártott 1000-es kocsival).
A német felirat (Kettenbrücke) mindkettőn rajta van, sőt ez utóbbin még "cz"-vel írják a Lánchidat. Ez nem szakterületem (nem busz), ezért kérdésként fogalmazom meg: vajon nem a monarchia idején, 1912-14 körül készült mindkettő???
Hoppá! Egy omnibuszt itt is kiszúrtam, +1 lófejet a jobbszélen! Ismereteim szerint itt 1926-tól már inkább autóbuszok jártak.
2013. október 12. 23:01