Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936, Alagút utca, 1. kerület

További információk a képhez

1936. A Krisztina körút és az Alagút utca nagyon kockakövesen.
A háttérben a  Váralagút. A Budai Színkör a Horváth kertben, ahol Honthy Hanna szerepelt fénykorában. Előtte a Drost tivadar féle telefonközpont, és az állomáson két taxi. A telefonfülke érdekes. Az automobilok megfejtendők. A közlekedés értelemszerűen balos. Itt azért álljunk meg egy picit. Egy kicsiny ellentmondást vélek felfedezni. A droszton álló taxik "jobbra hajts" rendben várakoznak, ennek ellenére a többi autó balra-előre halad. Na most akkor mi a szösz?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alagút utca
  • Forrás: Internet, MTI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©