Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Döbrentei tér, 1. kerület

További információk a képhez

1974, Döbrentei tér, Erzsébet híd, budai hídfő.
Előttünk egy Wartburg 353-as. Mögötte egy Trabant és aztán egy Volga-M-21. Az autók mögött egy UFO.
Egy UFO fölött mi más is lehetne, mint maga Szent Gellért emlékmű.
Az autók háta mögött működött (2013.10.12.) a ROMKERT nevű szórakozóhely közvetlenul a nemrégiben felújított Rudas gyógyfürdő mellett. Napjainkban pedig talán már megint...
De a kép érdekessége a sárga műanyag telefonfülke!
A háttérben a Szent Gellért szobor és lépcső.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér), 1760-tól Forum Nundiale Hebdomale (Vásár tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (21473)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©