Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Batthyány tér, 1. kerület

További információk a képhez

1970. Batthyány tér. A Vásárcsarnok. A VI. számú fővárosi vásárcsarnok. 1900 és 1902 között épült föl. Terveit Klunzinger Pál készítette.
A Járművek ekkor még mindenhonnan mindenhova közlekedtek... A Fő utca még kétirányú. A taxijármű típusa talán Warsawa..
És az orromnál lévő autó az Moszkvics ?
A Casanova bár felirata töredékben...a háttérben...
És egy újabb apró érdekesség: a szemétgyűjtőn még nincs csikktartó!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905 től Batthyány tér, 1874-től Bomben Platz (Bomba tér), 1695-tól Obere Markt (Felső piac)
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

György Balazs
György Balazs
Egy apró kis szösszenet! Kisfiú koromban közel laktunk a fent látható csarnokhoz, s nekem napi házi feladatom volt bizonyos kisvásárlások megtétele. Nos, a csarnokban volt egy pavilon, ahol lóhúsból készült dolgokat árultak. Például lófelvágottat, ami nekem nagyon ízlett, 1.10 Ft volt 10 dekagramm, Így, ahogy mondom. Igyekeztem mindig lecsórni a pár forintból, hogy öt dekát tudjak venni magamnak 55 fillérért ( akkor még volt 5 filléres, talán még 2 filléres is ). Az árkádok alatt árult kis bazárjában Gizi néni, vagy Manyi néni, már nem tudom pontosan, de ott minden volt, amit egy tíz éves fiú szeme, szája megkívánt. Ólomkatonától a 10 filléres dianás cukorkáig minden csoda. Óh Istenem de jó is volt!
2013. december 21. 21:49