Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Döbrentei tér, 1. kerület

További információk a képhez

1965, Döbrentei tér, az Erzsébet híd lehajtója. Háttérben a Budavári Palota (korábban Királyi Palota). Valamint a Alexandriai Szent Katalin plébánia, más néven a Tabáni Plébánia. Na és a 60-as járatszámú, alsóablakos Bengáli villamos. Az 1960-as években a-Rákóczi úton is járt villamos-homlokzatán az egyik végállomást így jelölték: Csörsz utca. Közel 40 évig kerülgetett a gutaütés, hogy hol is volt a Csörsz utcában villamos végállomás...Kiderült: itt! Érdekes még a zebra jobb oldalán látható terelő korlát, és a műanyag telefonfülke...Valamint a mérhetetlen nyugiság!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér), 1760-tól Forum Nundiale Hebdomale (Vásár tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (96782), ADOMÁNYOZÓ: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©