Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Döbrentei tér, Erzsébet híd budai hídfő, 1. kerület

További információk a képhez

1965, Döbrentei tér. Azaz, az Erzsébet híd budai hídfője.
A leágazás Budára, ami csak 1972-ig létezett...De legagalább látszik, hogy milyen is volt eredetiben...A városrész neve: Tabán. Mára már csak a név maradt meg...
A közvilágítási lámpák természetesen az eredetiek.
A nagy valószínűséggel 68-as "Bengáli" villamos itt már űtközővel mutatkozik.
Az autóbusz megálló a jobb oldalon szinte semmit sem változott 50 éve... De vannak még itt érdekességek...
Bár sosem láttam még felülről Ikarus 180-ast, de ez esetben erre tippelek. (Esetleg egy FAÜ csuklós.) Ami számomra a legfurcsább, az a műanyag telefonfülke szimpla változatban...
Hogy a gyalogos férfi hova igyekszik, az itten megfejett: A gyalogos férfi az ivócsarnokba igyekszik, ahol különböző gyógyvizeket mérnek ki (Szőke Miklós).
És jelen van még a csibilámpa is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1760-tól Forum Nundiale Hebdomodale Vásár tér), 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (12031), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©