Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Fortuna utca, 1. kerület

További információk a képhez

1963, Fortuna utca, a Pest-Buda étterem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Fortuna utca, 1810-től Fortuna Gasse, 1737-től Vicus Pistorum (Pékek utcája), 1760-tól Fleischer Gasse (Mészáros utca), 1696-tól Wiener Gasse (Bécsi utca), A XVI- XVII. században Jenicseri agaszi jolu (Janicsár aga utcája), A XVI. században Szent Pál mahalle, A XV. században Szent Pál utca, A XV. században máskor Francia utca, A XIV. és XV. században Középső utca ( Platea media)
  • Forrás: Fortepan.hu (50813), orig: NAGY GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©