Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Attila út, 1. kerület

További információk a képhez

1963, Attila út és környéke a Döbrentei térnél. Az új Erzsébet híd elkészülte előtti helyzet. A villamosforgalom az Attila úton és még az Apród utcán is fellelhető. A Krisztina körút szinte felismerhetetlen. Balra a Szarvas-ház, jobbra az Alexandriai Szent Katalin Plébánia (Tabáni Plébánia). Középen a Várkert-kioszk.
Ui.: Az út elnevezése a XVIII.-XVIX. században itt volt vendéglőről történt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Attila körút, 1874-től Attila utca, 1854-től Attila Gasse, A XIX. században Neu Gasse (Új utca), Az 1780-as évektől Haupt Gasse ((Fő utca), Az183-as évektől Kirchensaulen Platz(Templomoszloputca vagy Templomszobor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (58977), orig: HERBÁLY ISTVÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©