Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Szent Gellért rakpart, 1. kerület

További információk a képhez

1960, Szent Gellért rakpart, a Rudas fürdő. A Rudas fürdő a legidősebb tradicionális termálfürdő Budapesten, amely 1520 óta működik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért rakpart, 1875-től Gellért rakpart, 1873-tól Blockberg Quai/Ufer, 1850-től Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor, 1836-tól Lange Zeile (Hosszú sor), A XVI-XVII. században Jesil direkli mahalle (Zöldoszlopos fürdő mahalle)
  • Forrás: Fortepan.hu 103704), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©