Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1960, Clark Ádám tér, szemben a Fő utca torkolata. Jobbra a Lánchíd PalotaSzemben a Budai Takarékpénztár épülete. Azaz, ami ekkorra még megmaradt belőle. A ház udvarának egy kis részlete. Az 1960-as években a Lánchíd Espresso terasza néven volt használatban. Ezen -sokáig kihasználatlan - telekre épült fel az utóbbi években a Hotel Clark Budapest. Ui.: Mint érdeklődő és mint taxis, valamint jelen honlap szerkesztője voltam bátor bemenni és megkérdezni, hogy melyik Clarkról nevezték el a szállodát. Senkitől nem kaptam érdemi választ. Ezek után azt sakkoztam ki, hogy egy salamoni döntés lehetett a válasz. Ti: A Széchenyi lánchídat William Tierney Clark tervezte. A Budai Váralagút tervezője Clark Ádám (a híd tervezőjének névrokona) volt. A hotel pedig pont a kettő között fellelhető...Huncut, de egyben okos megoldás az elnevezésre. Így mindkettő, nagyszerű emberre utal.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
  • Forrás: Fortepan.hu (79814), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©