Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Döbrentei utca, 1. kerület

További információk a képhez

1942, Döbrentei utca.
A beküldő, Dittrichné Vajtai Zsuzsánna szavai a képhez:
A Döbrentei tér-i kis park helyén, ahol nemrégiben a Haranglábat felállították 1942-ben káposztát termeltek.
Elkészült a Tabáni harangláb, amelyet a Szerb Országos Önkormányzat állított a 1751-ben épült és 1949-ben lebontott Szent Demeter-templom helyének közelében.
A háttérben a TABÁNI KISCUKRÁSZDA és tőle jobbra a TABÁNI SÖRCSARNOK látható. Utóbbi helyén ma is söröző van.
A több mint négy méter magas, süttői mészkőből készülő harangláb Petrika Kristóf szobrász és Rétháti László látványtervező munkája. Az alkotás az Erzsébet híd közelébe, a Döbrentei utca melletti parkos területre került. A haranglábon magyar, szerb, angol és német felirat olvasható.
Kösziönjük Zsuzsánna.
A háttérben Gömbös Gyula szobra.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei utca, 1874-től Széchenyi út, 1858-tól Haupt Gasse (Fő utca), A XIX. század közepétől Alhévíz utca
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna, Fortepan (08464)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©