Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Gyorskocsi utca, 1. kerület

További információk a képhez

1940, Gyorskocsi utca. A Háttérben az Iskola utca. Itt is jól látszanak az utcakövek. Az úttesten a kockakő, bazalt kockakő. A járda viszont  nagy kockakőből van kirakva.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Gyorskocsi utca, 1822-től Diligenz (Deligencen) Gasse (Delizsánsz utca), 1695-től Schanz Gasse (Sánc utca), 1833-ban Gyorsszekér utca, 1845-körül Posta, vagy Postakocsi utca, 1845 táján Alte Post Gasse (Régi posta utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (43292), orig: KONOK TAMÁS ID
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©