Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1939, Döbrentei tér, Erzsébet híd  budai hídfő, 1. kerület

További információk a képhez

1939, Döbrentei tér, Erzsébet híd budai hídfő, a Hungária ivóforrás. 
A Rudas fürdő Hungária gyógyvíze gyomorsav túltengés, fokozott savelválasztással járó idült gyomorhurut, a csontrendszer mészhiánnyal járó állapotainak megelőzése és kezelése esetén ajánlott. Az ivókúra előtt kérjen tanácsot a kezelőorvosától!
A háttérben a Rudas fürdő és a Gellért-hegy.
Rudas-fürdő forrásainak nagyobb része a Hungária forrás.
Napjainkban (2014.03.18.) a Romkert nevű szórakozóhely van ezen területen, ami hol működik, hol nem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1760-tól Forum Nundiale Hebdomodale Vásár tér), 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (24580), orig: LŐRINCZE JUDIT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©