Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Széna tér, a Régi Szent János kórház, 2. kerület

További információk a képhez

1935, Széna tér, a Régi Szent János kórház. 1710-ben a pestisgyanúsak ideiglenes elhelyezésére, úgy nevezett "veszteglőház"-nak épült. 1820-ban átalakították budai városi polgári kórházzá. 1869-ben Szent János közkórház lett a neve. A századfordulón szeretetotthonként működött. A második világháborúban súlyosan megrongálódott. 1947-ben elbontották. A generációváltás már megtörtént. Már, ami a Lóvasút leváltását illeti valódi villamosra. A járatszáma valószínűleg 6-os. A gázlámpa és a zöld villamos, azaz a nyilvános illemhely is itt látható már. Hogy ez a táj miként nézett ki korábbi 100 évvel korábban, az itt látható A Háttérben -a kórház épülete fölött - az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú templom tornya látszik. A közlekedés penig balra előre! Még hat évig...
2023-ra parkká változott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Széna tér, A XVIII. században Johannes Platz (János tér)
  • Forrás: Pinterest, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©