Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912, Nándor (Kapisztrán) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1912, Nándor (Kapisztrán) tér. A kép érdekessége, hogy nem látszik rajta a Magyar Nemzeti Levéltár, azaz az Országos Levéltár épülete. Még pedig azért az apró huncutság miatt, mert azt 1913–1923-ig építették. Jobbra a Mária Magdolna-templom oldalhomlokzata látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1922-től Kapisztrán tér, 1874-től Nándor tér, 1852-től Garnisons Platz (Helyőrség tér), 1835-től Ferdinand Platz (Ferdinánd tér), A XVIII. században még Joseph Platz (József tér) vagy Franziskaner Platz Ferencsesek tere)
  • Forrás: Fortepan.hu (86067), orig: SCHMIDT ALBIN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©