Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912, Erzsébet híd, 1. kerület

További információk a képhez

1912, Döbrentei tér, a régi Erzsébet híd a budai hídfő felől tekintve. Villamos még nincs, de tömegközlekedés már igen. Igaz, még csak Omnibusz formájában...Az útbukolat pedig fakocaka (a lovak patáit kímélendő). És van már automobil is...
Túloldalt, balra az lIstenszülő elhunyta Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház még sértetlenül. A hídtól  jobbra pedig az Osztálysorsjáték palota, ami Budapest egyik legszebb palotája volt.
Felfedezhető még a Hotel Bristol. Balra a a GRAND HOTEL HUNGARIA


Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér), 1760-tól Forum Nundiale Hebdomale (Vásár tér)

Érdemes utánanézni:

  • Forrás: Fortepan.hu (27684), orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©