Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-es évek, Névtelen terület, (1929-től Széll Kálmán tér), 2. és 1. kerület

További információk a képhez

Az 1910-es évek, esetleg az 1920-as évek, a későbbi Széll Kálmán, avagy Moszkva tér. 1913-ban épült a Budapesti (Budai) Torna Egylet épülete (tervezte: Sándy Gyula) és lett előtte teniszpálya a kicsit korábban volt kocsolya pálya helyén. 1939-ben a főváros felmondta a bérletet, sőt elrendelte a lebontását is. Ez után lett a Széll Kálmán tér (Moszkva tér) forgalmi csomópont. A szemben lévő házsor a Vérmező utca. Az utca alján, a Széna tér és a Hattyú utca sarkán a Régi Szent János kórház. A kórház és a pályák között jól kivehető a piac.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széll Kálmán tér, 1951-től Moszkva tér, 1929-től Széll Kálmán tér, 1912-ben egyszerűen jégpálya, 1908-ban Korcsolya pálya, 1903-ban jégpálya, 1882-ben Christen féle téglagyár
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©